Skype

Buitenritten met Pip waren niet echt ontspannen en zo ontstond het idee om op zoek te gaan naar een pony speciaal om mee naar het bos te gaan. Skype stond op marktplaats aangeboden en dat is nou wat je noemt: liefde op het eerste gezicht. Ik ben met mijn tante samen in de auto gestapt om hem te bezichtigen en de liefde werd nog veel groter.

Zijn vraagprijs was zijn enige nadeel en meer dan ik kon betalen. Tijdens de bezichtiging was hij erg mager en zat hij overduidelijk niet goed in zijn vel. Ik zat destijds nog volop in mijn anorexia en zat alles behalve goed in mijn vel dus misschien was de herkenbaarheid wel wat mij zo raakte. Ik probeerde hem uit mijn hoofd te zetten en kocht uiteindelijk Baelfire maar toch was er iets aan Skype wat altijd in mijn hoofd bleef spoken.

En het bleef twee jaar lang spoken totdat ik tijdens een weekendje weg met mijn vriend samen relaxt mijn Facebook checkte en Skype ineens in mijn scherm stond. Dat was hem! Ik zou hem uit duizenden hebben herkend. Hij was aangekomen, goed gespierd en stond weer te koop. Ondanks zijn goede gezondheid had ik nog steeds met hem te doen. Er is iets aan hem wat mij tot in het binnenste raakt. Als je hem ooit ontmoet dan weet je precies wat ik bedoel, het is geen met geen woord te omschrijven.

Na lang beraad, mijn vriend zag het gek genoeg (kuch, kuch) niet zo heel erg zitten om vijf paarden te hebben. Ik wel. Hij zou mij niet nog een keer ontglippen zodat ik mij steeds weer kon afvragen waar hij terecht was gekomen. We waren het er uiteindelijk over eens (lees: mijn vriend vond het geen goed idee en ik wel) dus ik kon onderhandelen. De onderhandelingen duurde niet lang en de volgende dag zaten mijn vriend en ik in de auto met de trailer erachter.

Eenmaal op de ponyclub aangekomen laadde ik hem uit en wist ik het: nu is hij thuis. Hij past goed in de kudde en speelt er vrolijk op los met Baelfire. Jammer genoeg kunnen Skype en Pip het wat minder goed met elkaar vinden maar hopelijk went dat nog. Ik heb zelf niet heel veel tijd om hem te rijden maar mijn bijrijder rijdt hem voorbeeldig in de rondte. Zelf wandel ik voornamelijk met hem in het bos en doe grondwerk met hem.

Skype is een Andalusiër en komt oorspronkelijk uit Spanje. Hij is 1.48 groot en heeft een hele donkere palomino kleur. Bij zijn vorige eigenaar heeft hij M2 dressuur gelopen en hij kent dus de fijne kneepjes van de dressuur. Hij is goudeerlijk maar wel heel sensibel. Misschien trekt dat nog bij en zo niet, dan maar niet. We genieten van onze wandelingen en ik zie hem graag onder het zadel met mijn bijrijder maar het belangrijkste blijft dat hij thuis is.